ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 2 листопада очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 2 листопада 2011 р. очікується підвищення провідних індексів напередодні підсумків дводенного засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) і рішення по базовій обліковій ставці, а також подальшого виступу глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке. Нагадаємо, що традиційна заява FOMC за підсумками засідання буде опублікована сьогодні о 18:30 за київським часом. О 20:15 за київським часом голова ФРС прокоментує підсумки засідання журналістам - це буде його третя за рахунком регулярна прес-конференція після того, як в березні 2011 р. було оголошено, що Бернанке чотири рази на рік проводитиме брифінги за підсумками засідань.
Незважаючи на те, що ФРС США, швидше за все, відмовиться повідомити про подальші стимулюючі заходи, гравці фондового ринку перебувають в піднесеному настрої.
Понижувальний тиск на ринок чинить рішення влади Греції провести референдум з питання про економічні і фінансові умови в рамках нової програми допомоги Афінам з боку Євросоюзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка зокрема передбачає реструктуризацію грецької заборгованості за участю приватного сектору (PSI). Ця звістка буквально висадила світові ринки, викликавши украй гостру реакцію.
Певний вплив на фондовий ринок надаватимуть корпоративні новини. До початку торгової сесії відзвітують інтернет-провайдер Comcast і медіакомпанія Time Warner. Вже після закриття торгів з'явиться звіт Kraft Foods (другий після Nestle SA світовий виробник продуктів харчування).
Відзначимо, що підвищення котирувань може спостерігатися серед компаній нафтогазового секторауСША (ExxonМobil, Chevron, ConocoРhillips) на тлі зростання цін на нафту. Певний вплив на котирування цих компаній може надати публікація доповіді Міністерства енергетики США, яке наведе дані щодо запасів нафти провідної світової економіки з 22 по 28 жовтня 2011 р . (аналітики прогнозують, що запаси виростуть на 1,1 млн бар.).
Станом на 13:00 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 2,00 пункту (-0,02%), котирування ф'ючерсів на індекс S&Р підвищилися на 1,2 пункту (+0,1%), на індекс Nasdaq - на 2,00 пункту (+0,09%).