ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 2 лютого 2012 р. очікується незначна зміна провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 2 лютого 2012 р. очікується незначна зміна провідних індексів. Динаміка котирувань буде багато в чому визначатися американською макроекономічною статистикою, яку оприлюднять в 15:30 за київським часом. Міністерство праці США повідомить про число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за черговий звітний тиждень. Аналітики прогнозують, що показник знизиться до 371 тис. з 377 тис. звернень за тиждень, що завершився 28 січня 2012 р. Крім того, до відкриття сесії вийдуть дані по продуктивності праці в США в IV кварталі 2011 р.

По ходу сесії інвестори продовжать стежити за Європою. Гравців фондового ринку насамперед цікавить хід переговорів між владою Греції і представниками приватного сектора про реструктуризацію боргу. Певний позитив на фондовому ринку може бути обумовлений сьогоднішнім вдалим розташуванням держоблігацій Іспанії на 4,56 млрд євро.
В центрі уваги інвесторів може виявитися американський гірничодобувний сектор, включаючи алюмінієву компанію Alcoa і медевидобувну Freeport McMoRan. Раніше сьогодні швейцарська гірничодобувна Xstrata підтвердила факт попередніх переговорів із сировинним трейдером Glencore про злиття, у результаті якого може з'явитися гірничодобувна і трейдингова група, вартість якої перевищить 80 млрд дол. Втім, наразі неясно, чи буде зроблена з боку Glencore офіційна пропозиціа щодо купівлі Xstrata у рамках операції з обміну акцій.

Ще одна подія, яка цікавить інвесторів, - це плановане IPO соціальної мережі Facebook, а також фінансові звіти Dow Chemical (багатогалузева хімічна компанія), Merck&Co. (фармацевтична компанія) і Mastercard (оператор кредитних карток).

Станом на 16:00 мск котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 2,00 пункту (+0,02%), на індекс S&P - на 1,20 пункту (+0,09%), на індекс Nasdaq - на 0,75 пункту (+0,03%).