ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 19 квітня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 19 квітня очікується підвищення провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори.

На американські біржі зроблять вплив очікувана сьогодні макроекономічна статистика і корпоративні новини. Визначальним щодо руху котирувань чинником може стати звіт Міністерства праці США, яке повідомить про кількість первинних вимог щодо виплати з безробіття за черговий звітний тиждень. Аналітики чекають, що показник знизиться і складе 366 тис. вимог.

Пізніше будуть оприлюднені дані Національної асоціації ріелторів США, яка повідомить про обсяг продажів будинків на вторинному ринку житла в березні, і дані дослідницької організації Conference Board, яка відзвітує по індексу провідних економічних індикаторів. Аналітики чекають, що показник підвищиться на 0,2%.

Що стосується корпоративних звітів, то сьогодні очікується вихід квартальних результатів американських банків Bank of America і Morgan Stanley. Крім того, відзвітують високотехнологічні Microsoft і гірничовидобувна Freeport-МcМoran Copper & Gold.

До відкриття торгів відзвітувала американська хімічна компанія E.І.du Pont de Nemours and Company (Dupont). Чистий прибуток, що припадає на частку материнської компанії, за підсумками I кварталу 2012 р. виріс на 4% - до 1,488 млрд дол. (1,57 долл./акция) проти 1,431 млрд дол. (1,52 долл./акция) роком раніше.

На динаміку американського виробника товарів для здоров'я, лікарських засобів і медичного устаткування Johnson&Johnson може вплинути інформація про те, що Єврокомісія схвалила операцію щодо придбання компанією американо-швейцарського виробника медичних інструментів, імплантатів і біоматеріалів Synthes Inc. за 21,3 млрд дол.

Станом на 14:02 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 77,00 пункту (+0,59%), на індекс S&Р - на 7,40 пункту (+0,54%), на індекс Nasdaq - на 22,50 пункту (+0,84%).

Нагадаємо, фондові торги в США 18 квітня завершилися зниженням індексів.