ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 17 серпня очікується бічний рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 17 серпня 2011 р. очікується бічний рух провідних індексів напередодні публікації макроекономічної статистики країни. Зниження активності інвесторів обумовлено стриманими коментарями президента Франції Ніколя Саркозі та канцлера Німеччини Ангели Меркель, які обговорювали вчора в Парижі фінансова криза в зоні євро і напружену ситуацію, що спостерігалася на світових біржових майданчиках в минулий тиждень. Аналітики розраховували, що Саркозі і Меркель представлять більш детальний план інтеграції зони євро, проте лідери своїх країн обмежилися лише загальними положеннями. У їх число не увійшло ні збільшення обсягу антикризового фонду валютного блоку, ні випуск спільних для нього облігацій. Емісію бондів Саркозі та Меркель назвали "останнім засобом" для подолання кризи в країнах єврозони.
До початку сьогоднішньої сесії і в її ході будуть оприлюднені важливі статистичні дані: о 15:30 по Києву Міністерство праці США приведе промислові ціни за липень 2011 р. Аналітики прогнозують, що даний показник в місячному численні підвищиться на 0,1%. О 17:30 за Києвом Міністерство енергетики США повідомить динаміку запасів нафти з 6 серпня по 12 серпня 2011 р. Аналітики прогнозують, що запаси знизяться на 0,5 млн бар.
У центрі уваги учасників торгів сьогодні будуть акції представників високотехнологічного сектора: раніше другої за величиною американський виробник комп'ютерів Dell повідомив про зростання чистого прибутку в розрахунку на акцію корпорації за II квартал 2011 р., проте виручка компанії виявилася нижчою за прогнози експертів.
Негативний зовнішній фон майбутньої сесії був сформований пониженням більшості азіатських фондових індексів.
Станом на 14:25 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 76,97 пункту (-0,67%), на індекс S&P - на 11,73 пункту (-0,97%), на індекс Nasdaq - на 31,75 пункту (-1,24%).