ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 16 липня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 16 липня очікується підвищення провідних індексів, на що указує динаміка ф'ючерсів на біржові індикатори, передає РБК.

Натхнення інвесторів викликали новини від одного з найбільших банків США Goldman Sachs. Сьогодні стало відомо, що банк виплатить 550 млн дол. для врегулювання судової тяжби. Goldman Sachs звинувачують в обмані інвесторів, що купували ринкові продукти, забезпечені іпотечними цінними паперами. З цих 550 млн дол. 300 млн дол. піде на оплату штрафу, який визначила американська Комісія з цінних паперів і бірж (SEC), а гроші, що залишилися, - на компенсацію матеріального збитку клієнтам банку. Багато експертів відзначають, що в ситуації нарешті наступила ясність, а тому на відкритті торгової сесії котирування цінних паперів компанії можуть вирости, потягнувши за собою котирування інших кредитних організацій, таких як Citigroup, Bank of America і що представив напередодні сприятливий звіт J.Р.Мorgan Chase.

Сприятлива корпоративна звітність, представлена сьогодні американським виробником інтегрованої техніки Advanced Micro Devices Inc., головним конкурентом Intel, може підштовхнути до зростання його котирувань. За даними представленого сьогодні фінансового звіту, попит на процесори AMD серед виробників комп'ютерів за I півріччя 2010 р. виріс більше, ніж очікувалося.

Проте інвесторів засмутив фінансовий звіт за підсумками I півріччя 2010 р., представлений американською інтернет-компанією Google. Її чистий прибуток виріс на 27% і склав 3,7 млрд дол. проти 2,9 млрд дол. роком раніше. Виручка компанії за підсумками I півріччя 2010 р. досягла 13,5 млрд дол., що на 22,7% більше аналогічного показника 2009 р., зафіксованого на рівні 11 млрд дол. Фінансові результати американського інтернет-гіганта вперше за два роки не виправдали прогнозів аналітиків, що, як очікується, зробить вирішальний вплив на настрій американських гравців.

Крім того, на хід торгів може вплинути очікувана сьогодні макроекономічна статистика уряду США. Міністерство праці відзвітує сьогодні про динаміку споживчих цін в червні 2010 р., Міністерство фінансів представить доповідь про чисту притоку капіталу в травні ц.р., а Мічиганський університет опублікує попередні дані про рівень споживчої довіри в США в липні ц.р.

За станом на 13:31 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones не змінилися і залишилися на тому ж рівні (+0,00%), на індекс Nasdaq - на 4 пункти (+0,22%), на індекс S&Р - на 1,6 пункту (+0,15%).