ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 12 серпня очікується незначне підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 12 серпня 2011 р. очікується незначне підвищення провідних індексів услід за ралі напередодні після публікації макроекономічних даних. Макроекономічна статистика буде грати роль і сьогодні. До початку торгової сесії Міністерство торгівлі країни опублікує дані за обсягом роздрібних продажів у США в липні (аналітики прогнозують зростання показника на 0,6%). Пізніше вийде індекс споживчої довіри в США в серпні ц.р. Аналітики прогнозують, що значення індексу складе 63 пункти. Зазначимо, що публікація цих даних буде грати особливо важливе значення у світлі побоювань другого витка рецесії в американській економіці.
Певний вплив на ринок можуть надати і корпоративні новини. До початку торгової сесії очікуються результати рітейлера JC Penney, які можуть вплинути на котирування інших компаній сектора, включаючи Wal-Mart, Costco, Family Dollar Stores.
На котирування компаній нафтогазового сектора (ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips) може вплинути ціна на нафту, яка в другій половині дня незначно знижується.
Торги проходитимуть на відносно сприятливому зовнішньому тлі: ринки акцій Європи відкрилися в плюсі (причому індекси зростають більш ніж на 1%), японський Nikkei знизився лише незначно (-0,2%) при загальній тенденції до зростання.
Станом на 14:23 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 2,00 пункту (+0,02%), на індекс S&P - на 0,20 пункту (+0,02%), на індекс Nasdaq - на 2,00 пункту (+0,09%).