ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 11 листопада очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 11 листопада 2011 р. очікується підвищення провідних індексів на сприятливому зовнішньому фоні: ринки Азії і Європи виросли на тлі останніх новин з Греції і Італії. Гравці фондового ринку сподіваються, що призначення голови нового коаліційного уряду Греції дозволить вивести країну із затяжної боргової кризи. Крім того, сьогодні в сенаті Італії відбудеться голосування щодо пакету економічних заходів, який повинен запобігти розвитку боргової кризи в країні.
Все ж таки невизначеність щодо майбутніх економічних перспектив цих держав єврозони примушує інвесторів хвилюватися, і це обмежуватиме зростання котирувань в ході фондових торгів. Крім того, на ринок чинитимуть вплив чутки про те, що вищий кредитний рейтинг Франції Ааа може бути поміщений в список на перегляд з можливістю пониження, незважаючи на те, що міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&Р) вже встигло повідомити громадськості про "технічну помилку", що відбулася і спричинила появу недостовірної інформації. Напередодні міністр фінансів Франції Франсуа Баруен попросив регуляторів розслідувати інцидент.
На відкритті торгів підвищенням котирувань може відзначитися банківський сектор США (Bank of Аmerica, Citigroup, J.Р.Мorgan Chase, Morgan Stanley), який виросте слідком за кредитними організаціями Європи, що додають станом на 12:50 за київським часом 1,4-2,4%.
Сьогодні о 16:55 за київським часом буде опублікований індекс споживчої довіри за листопад ц. р., який може також зробити вплив на динаміку котирувань. Ці дані будуть оприлюднені Reuters і Мічиганським університетом. Аналітики чекають, що попереднє значення індексу складе 61,5 пункту.
Увага трейдерів буде звернена і на медіакомпанію Walt Disney, що опублікувала після завершення попередньої торгової сесії свій фінансовий звіт. Чистий прибуток компанії за підсумками фінансового року, який завершився 1 жовтня 2011 р., виріс на 21%, склавши 4,807 млрд дол. Виручка компанії за звітний період збільшилася на 7%, склавши 40,893 млрд дол.
Станом на 13:00 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 50,00 пункту (+0,42%), на індекс S&Р - на 5,00 пункту (+0,40%), на індекс Nasdaq - на 15,75 пункту (+0,68%).