ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 11 червня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 11 червня очікується підвищення провідних індексів, передає РБК. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. Увага інвесторів на американських торгових майданчиках буде прикута до подій в національній економіці, оскільки на сьогодні запланований вихід важливих статистичних даних. Так, до початку торгової сесії з'явиться доповідь Міністерства торгівлі країни за об'ємом роздрібних продажів у США в травні 2010 р. Аналітики прогнозують зростання даного показника на 0,2% в місячному численні.

Відразу після початку торгової сесії будуть опубліковані дані Мічиганського університету щодо індексу споживчої довіри у США в червні 2010 р. Аналітики очікують, що значення індексу становитиме 74,8 пункту.

Публікація даних звітів задасть напрям руху котирувань на американських фондових торгах. Одним із перших на події в національній економіці може відреагувати банківський сектор із такими кредитними організаціями, як Bank of America, Citigroup, J.Р.Мorgan Chase і American Express.

Підтримку фондовому ринку можуть надати і корпоративні новини. Одна з найбільших у США виробників мікросхем National Semiconductor подала фінансовий звіт за I квартал 2010 фінансового року, згідно з яким продажі компанії за звітний період склали 410 млн дол., тоді як аналітики очікували значення показника на рівні 394 млн дол.

Висхідну динаміку можуть продемонструвати і котирування розробника корпоративних рішень, спрямованих на забезпечення інформаційної безпеки, - Arcsight. Компанія також подала фінансовий звіт, що перевершив прогнози аналітиків.

Тим часом, менш вдало можуть скластися торги для одного з провідних виробників комп'ютерів у світі - компанії Dell, після того, як головний виконавчий директор компанії повідомив, що Dell веде переговори з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) про врегулювання ситуації у зв'язку з розслідуванням SEC відносно взаємин Dell і Intel Corp.

За станом на 14:50 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 20 пунктів (+0,2%), на індекс Nasdaq - на 2,75 пункту (+0,15%), на індекс S&Р - на 0,3 пункту (+0,03%).