ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 10 січня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 10 січня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів. Ринку нададуть підтримку корпоративні новини. Нагадаємо, що після завершення попередньої торговельної сесії в США відзвітував американський алюмінієвий гігант Alcoa, фінансові дані якого виправдали прогнози аналітиків. У своєму звіті за IV квартал 2011 р. компанія повідомила, що чекає дефіциту поставок алюмінію в 2012 р., що може сприяти зростанню цін на промислові метали. Зазначимо, що сьогодні промислові метали ростуть в ціні за рахунок сильних даних по імпорту КНР.
Зовнішній фон також може надати підтримку ринку: азіатські біржі закрилися в "плюсі", японський індекс Nikkei виріс на 0,37%, європейські біржі ростуть на 0,8-2,5%. Фінансові показники Alcoa, що за традицією відкрили сезон корпоративної звітності, надихнули інвесторів, показавши, що звіти інших компаній також можуть виявитися дуже хорошими. На відкритті торгів очікується зростання котирувань Alcoa, мідівидобувної Freeport McMoRan, а також інших компаній гірничодобувного сектора, включаючи золотодобувні Barric Gold і Newmont Mining.
Вплинути на динаміку котирувань можуть і макроекономічні новини. Так, в 17:00 за київським часом будуть опубліковані дані щодо товарних запасів на складах оптової торгівлі США в листопаді 2011 р. Аналітики очікують, що оптові запаси збільшаться на 0,5%.
Висхідну динаміку котирувань можуть продемонструвати американські банки (Bank of America, Citigroup, Wells Fargo і пр.) на загальному сприятливому інформаційному тлі і слідом за зростанням котирувань банківського сектора в ході європейських фондових торгів.
Вплинути на ринок може і інформація про те, що зниження агентством Fitch рейтингу Франції, яка в даний момент знаходиться на найвищому щаблі ААА, в 2012 р. малоймовірно. Крім того, Fitch не планує знижувати рейтинги Німеччини і Австрії, що мають найвищий рейтинг ААА. Менш оптимістично виглядає ситуація з рейтингами Італії та Іспанії, які можуть бути знижені на одну або дві сходинки.
Станом на 14:30 за київським часом ф'ючерси на індекс Dow підвищилися на 105,00 пункту (+0,85%), на індекс S&P - на 11,5 пункту (+0,9%), на індекс Nasdaq - на 22,5 пункту (+0,96%).