ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 10 серпня 2011 р. очікується незначне зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 10 серпня 2011 р. очікується незначне зниження провідних індексів після ралі напередодні, коли провідні біржові індикатори піднялися на 4-5%. Настільки позитивна динаміка була викликана заявами Федеральної резервної системи (ФРС) США, яка пообіцяла зберегти базову облікову ставку на низькому рівні протягом наступних двох років. При цьому представники американського Центробанку повідомили, що ФРС буде обговорювати новий пакет заходів, спрямований на підтримку зростання економіки, що надихнуло ринки.
У той же час дії ФРС не можна розглядати тільки як позитивний момент, стверджують аналітики. Пообіцявши залишити ключову ставку на рівні 0-0,25% до 2013р., ФРС дала зрозуміти, що поточна економічна слабкість, ймовірно, триватиме набагато довше.
Увага учасників ринку сьогодні буде прикуто до макроекономічних новин. Ближче до завершення торговельної сесії Міністерство фінансів країни опублікує дані по дефіциту федерального бюджету США в липні 2011 р.
Певний вплив на рух котирувань можуть надати і корпоративні новини.У зв'язку з цим слід зазначити інформацію про те, що британський банк HSBC прийняв рішення позбавитися від свого американського бізнесу.Раніше сьогодні компанія повідомила, що продає банку Capital One Financial Corp. свій підрозділ в США, що спеціалізується на кредитних картах. Обсяг боргів клієнтів за кредитними картками підрозділу становить 30 млрд. При цьому Capital One виплатить HSBC, розпродають активи в рамках програми скорочення витрат, премію до вказаної суми в розмірі 2,6 млрд дол
Не обійдуть своєю увагою гравці фондового ринку і фінансовий звіт найбільшого в світі виробника мережевого устаткування Cisco Systems, який з'явиться вже після завершення торгової сесії. Також свій фінансовий звіт представить медіакомпанія News Corp. Руперта Мердока, що опинилася в центрі уваги преси в зв'язку зі скандалом щодо прослуховування кореспондентами таблоїду News of the World (входить в структуру News Corp.) телефонних номерів.
Станом на 13:41 по Києву котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 54,00 пункту (-0,48%), на індекс S & P - на 6,10 пункту (-0,52%), на індекс Nasdaq - на 1,75 пункту (-0,08%).