ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 1 лютого 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 1 лютого 2012 р. очікується підвищення провідних індексів слідом за біржами Європи, зростаючими в надії на досягнення домовленості між урядом Греції і представниками приватного сектора про реструктуризацію боргу. Якщо переговори по програмі PSI (передбачає участь приватного сектора в скороченні грецького держборгу) найближчим часом не увінчаються успіхом, Греція не зможе розплатитися з зобов'язаннями у другій половині березня 2012 р., в результаті чого країну може чекати дефолт. Нагадаємо, що програма PSI є ключовою умовою надання Греції чергового пакета фінансової допомоги від "трійки" міжнародних кредиторів.

Позитиву на американському фондовому ринку сприяють і оприлюднені дані по індексу PMI (індекс менеджерів із закупівель) КНР. Офіційна статистика свідчить про те, що індекс виріс до 50,5 пункту в січні 2012 р. проти 50,3 пункту в грудні 2011 р. На цьому тлі аналітики прогнозують збільшення імпорту КНР, що сприятливо позначається на світових компаніях-експортерах.

У сегменті корпоративних новин інтерес для інвесторів буде представляти інтернет-рітейлер Amazon.com, який попередив про можливі операційні збитки в I кварталі 2012 р. після значного зниження прибутку за підсумками IV кварталу 2011 р.

Крім того, ряд компаній сьогодні оприлюднить свої фінансові звіти, серед них виробник шоколаду Hershey, біржовий оператор Nasdaq OMX і оборонна Northrop Grumman.

Пізніше сьогодні Facebook подасть документи на проведення первинного розміщення акцій IPO обсягом 5 млрд дол. Про це повідомили джерела, які уточнили, що провідним організатором IPO стане Morgan Stanley.

Станом на 13:10 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 83,00 пункту (+0,66%), на індекс S&P - на 8,80 пункту (+0,67%), на індекс Nasdaq - на 9,75 пункту (+0,40%).