ua en ru

На Новий рік на заході України буде холодно і сніжно, а на сході - тепло і дощ

На Новій рік на Заході України буде холодно і сніжно, а на Сході - тепло і дощ. Про це повідомив заступник директора укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Погода: На Новій рік на Заході України буде холодно і сніжно, а на Сході - тепло і дощ. Про це повідомив заступник директора укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Безумовно, що це досить значний відрізок часу, погода мінлива в зимовий час, але за сьогоднішніми розрахунками тих моделей, які ми використовуємо в своїй роботі, в ніч на перше січня ми очікуємо зниження температури на більшій частині території України, крім Півдня і Сходу, невеликий мокрий сніг. Температура вночі буде коливатися від +0 до -5 морозу, а на Сході і Півдні від +1 до +5 тепла. Сподіваємося, що вдень першого січня зниження температури буде поступово відбуватися на Півдні і Сході України, і опади, які на Півдні і Сході будуть у вигляді дощу, можливо, поступово будуть переходити у сніг", - зазначив Прокопенко.

Також він додав, що більш детальний прогноз на Новий рік буде наступного тижня.

Крім того, він повідомив, що протягом найближчого тижня температура вночі опуститься до -7, а вдень підніметься до +3 градусів тепла. "Протягом цього тижня погоду України визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску, істотних опадів ми не передбачаємо, температура вночі буде знижуватися від -1 до -7 , а вдень від -2 до +3. На крайньому Заході і на Півдні до +6 вдень. Прохолодніше буде у східних областях найближчої доби та до 20 грудня. Температура вночі буде від -5 - до -11, а денна від +0 до -5 градусів морозу. Але вже, починаючи з 21 грудня, через територію України буде переміщуватися атмосферний фронт західної Європи, тому в більшості областей ми очікуємо невеликий мокрий сніг лише на крайньому Півдні опадів буде значно менше або вони будуть взагалі відсутні", - зазначив Прокопенко.

Він додав, що 22-26 грудня температура повітря вночі становитиме від - 2 до -8 градусів морозу, вдень до + 3 градусів тепла. Прокопенко зазначив, що на дорогах України , окрім південних та західних областей, в цей період буде ожеледиця.