ua en ru

На контрольованій Україною території Донбасу працюють понад 1,6 тис. шкіл і дитсадків, - МОН

На контрольованій Україною території Донецької і Луганської областей діють понад 1 тис. 679 шкіл і дитячих садів. Про це в ході прес-конференції заявив заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Донецькій області на території, підконтрольній української влади, навчально-виховний процес здійснюють 553 дошкільних навчальних закладів, в яких виховується 57,5 тис. дітей, і 601 загальноосвітня школа з контингентом 160 тис. учнів. З них вимушених переселенців по області - 10,7 тис. учнів", - завив Полянський.

За його словами, у 23 школах Донецької області навчальний процес проводиться дистанційно, зокрема, в р. Дебальцеве, Ясинуватському та Шахтарському районах.

"У Луганській області на території, яка контролюється українською владою, навчально-виховний процес здійснюють 210 дошкільних навчальних закладів, в яких виховується 15,5 тис. дітей, і 315 загальноосвітніх шкіл з контингентом 58,3 тис. учнів. З них вимушених переселенців по області - 3,8 тис. учнів", - заявив Полянський.

У п'яти школах, за його словами, навчальний процес проводиться дистанційно, зокрема, в селах Чорнухине, Кримське і Трьохізбенка.

При цьому він зазначив, що на неконтрольованій Україною території Донецької області знаходяться 510 дошкільних та 462 загальноосвітніх навчальних закладів, у Луганській області - 338 дошкільних та 363 загальноосвітніх навчальних закладів.

Нагадаємо, 1 вересня на Донбасі запрацювали 800 шкіл, туди пішли понад 200 тис. учнів.