ua en ru

На Гудвудськомуфестивалі швидкості з 26 по 29 червня покажуть легендарний Fiat S76

Модель Fiat S76 вважається не просто рідкісною, а дуже рідкісною. Fiat виготовив лише два примірники цього авто, щоб побити рекорди швидкості і дальності пробігу моделі Blitzen Benz Карла Бенца.

На Гудвудському фестивалі швидкості, який пройде в Британії з 26 по 29 червня, покажуть найшвидшу машину в світі за версією 1911 року - легендарний Fiat S76. Модель Fiat S76 вважається не просто рідкісною, а дуже рідкісною. Fiat виготовив лише два примірники цього авто, щоб побити рекорди швидкості і дальності пробігу моделі Blitzen Benz Карла Бенца. У 1911 році машина отримала неофіційне звання найшвидшої у світі, розігнавшись до 217 км/год. Це сталося в бельгійському Остенде, і рекорд не був офіційно зареєстрований лише тому, що автомобіль не зміг проїхати зворотну частину шляху в межах однієї години.

Потім один примірник був демонтований після Першої світової війни самою компанією Fiat, а другий придбав російський аристократ Борис Суханов. Після цього модель виявилася в Австралії. У 2003 році Дункан Питтеуей купив машину, а точніше, те, що від неї залишилося, привіз назад в Британію і почав реставрувати. Він доповнив шасі оригінальним чотирициліндровим 28,5-літровим двигуном від демонтованого примірника.

Інші збережені оригінальні запчастини моделі, від підвіски до педалей і керма, також були відремонтовані, а коробка перемикання передач, радіатор і кузов були відтворені за наявних на той момент кресленнями Fiat S76. Дункан витратив на відновлення автомобіля близько десяти років, і на гоночному треку Гудвудского фестивалю швидкості за кермом раритету буде сидіти саме він.

На Гудвудськомуфестивалі швидкості з 26 по 29 червня покажуть легендарний Fiat S76