ua en ru

На кордоні з Україною сконцентровано близько 10-15 тис. російських військ, - Ярема

На українському кордоні з боку Російської Федерації та Придністров'я за станом на 4 квітня зосереджено близько 10-15 тис. військовослужбовців РФ.

На українському кордоні з боку Російської Федерації та Придністров'я за станом на 4 квітня зосереджено близько 10-15 тис. військовослужбовців РФ. Про це в ході брифінгу заявив перший віце-прем'єр Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час самих критичних ситуацій, в Криму було сконцентровано близько 28 тисяч російських військових. Зараз на україно-російському кордоні, а також на кордоні з Придністров'ям сконцентровано 10-15 тисяч військових", - заявив Ярема.

За словами віце-прем'єра, зберігається ризик протистояння на кордоні з Придністров'ям.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач військами НАТО Філіп Бридлав заявив, що Російська Федерація в разі вторгнення в Україну може зайняти всі стратегічні об'єкти за три-п'ять днів. За оцінками НАТО, Росія зосередила на кордоні з Україною всі війська, необхідні для нападу. З допомогою цих сил РФ в змозі досягти всіх військових цілей на Україні за три-п'ять днів.

У той же час, голова комітету з розвідки нижньої палати Конгресу США Майк Роджерс вважає, що Російська Федерація готується до захоплення східних областей України.

Пізніше виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов заявив, що допускає вступ країни в НАТО у разі продовження тиску з боку Російської Федерації.