ua en ru

На Форекс: Пара фунт/долар може виявитися під тиском

В понеділок всі спроби європейських валют розвинути висхідну корекцію завершилися черговим провалом. Євро на ринку Форекс протягом дня досягав рівня 1,2577 дол., але до закриття скотився нижче 1,2460 дол. Тиск на загальноєвропейську валюту надали чергові натяки глави ЄЦБ Маріо Драгі про можливість додаткового стимулювання економіки. Фунт також відчув на собі тиск, оскільки у ЗМІ з'явилася інформація, що деякі банки переглянули прогнози щодо термінів початку підвищення ставки Банком Англії. Тепер мова йде про можливий початок посилення лише в 2016 році. У парі з ієною долар підскакував на ринку Форекс до позначки 117 на тлі релізу даних про ВВП Японії, який свідчив про вступ третьої економіки світу в рецесію. Після досить активного відкату в район 115,50 до завершення дня пара відіграла втрати і повернулася до рівня 116,70.

Для пари євро/долар ключовими сьогодні може стати звіт ZEW про ділові настрої в Німеччині. Показник падав протягом останніх дев'яти місяців. І, якщо ситуація не зміниться і звіт в черговий раз сигналізує про погіршення оцінки перспектив економіки підприємцями країни, пара може прискорити зниження на ринку Форекс в район рівня 1,235. Хоча, якщо вірити прогнозам, очікується невеликий його зростання. Тому не слід повністю виключати можливість повернення пари до опору 1,254.

Великобританія сьогодні публікує дані індексу споживчих цін. Будь-які ознаки триваючого зниження цінового тиску в країні можуть надати на парі фунт/долар тиск. У цьому випадку її котирування на Форекс можуть впасти в район рівнів підтримки 1,559-1,560 і далі до 1,550. Подібні цифри тільки зайвий раз підтвердять, що у Банку Англії немає приводів поспішати з початком посилення монетарної політики.

Японська економіка вступила в технічну рецесію. Країна стоїть на порозі можливих дострокових виборів. Черговий етап підвищення податку з продажів може бути відкладений. Підтверджень того, що не все спокійно в Країні висхідного сонця, достатньо. І все це, природно, не дає приводів для зміцнення ієни. Короткострокові сплески зростання японської валюти, звичайно, не виключені, але це буде всього лише корекцією. Так що після прориву 117 пару на ринку Форекс можна буде чекати на позначці 117,70. Сьогодні відкат можуть спровокувати дані індексу цін виробників у США. Якщо вони відіб'ють падіння, це дозволить чекати зниження інфляції на споживчому рівні, що внесе частку сумнівів у швидке підвищення ставки ФРС, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.