ua en ru

На Форекс: Фунт може опинитися під тиском

У вівторок пара євро/долар на ринку Форекс знайшла привід відновитися. Опубліковані дані індексу ZEW Німеччини виявилися вищими за очікування, відбивши повернуту віру підприємців в економіку країни. В результаті, пара на Форекс змогла повернутися в район опору 1,2540. Фунт був розчарований даними за індексом споживчих цін. Показник хоч і вийшов трохи вище прогнозів, але залишився явно нижче цільового рівня Банку Англії, що в черговий раз підтвердило неможливість швидкого початку підвищення ставки. Пара долар/ієна на ринку Форекс робила спробу пройти відмітку 117,00, але вчора їй це так і не вдалося. Багато в чому, стримуючим фактором стало те, що Абе дав зрозуміти, що вжиті заходи зі стимулювання економіки починають приносити перші результати. А це означає, що в найближчим часом, швидше за все, нових програм не буде. Тим не менш вже сьогодні вранці пара пройшла позначку 117,00, зазначивши максимум на 117,41.

Сьогодні власної значимої статистики єврозона не публікує. Тому руху в чому будуть обумовлені зовнішніми даними. Найбільш цікавим сьогодні стає протокол останнього засідання ФРС США. Якщо він підтвердить досить агресивний тон супровідної заяви, яке ми чули відразу після рішення, долар отримає новий шанс для досить активного зміцнення. В результаті, євро/долар на Форекс може почати рух в район рівня підтримки 1,2350.

Великобританія сьогодні також публікує протокол засідання Банку Англії, яке відбулося на початку листопада. Загалом, зрозуміло, що ніяких рухів у бік посилювання монетарної політики найближчим часом не буде. Однак особливий інтерес викликає розстановка сил в Комітеті. Раніше два представника МРС висловлювалися на користь підвищення ставки. Якщо на останньому засіданні хоча б один з них змінила свою точку зору, фунт може опинитися під тиском. У цьому випадку пара фунт/долар на ринку Форекс може спробувати подолати рівень підтримки 1,56/1,5590 і, в разі прориву попрямує до 1,55.

Тиск на ієну сьогодні зробило рішення японського регулятора. Монетарну політику зберегли без змін. І хоча Абе дав зрозуміти, що подальшого стимулювання найближчим часом чекати не варто, ринок Форекс вважає, що у разі потреби ці заходи будуть (тим більше що у Абе є реальний шанс на те, що його партія знову отримає більшість на виборах). Тим більше що останні дані по ВВП відобразили вступ економіки в технічну рецесію. І все це тільки підсилює контраст з США, де економіка демонструє стабільність, зауважує директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.