ua en ru

На Forex: Євро може продовжити падіння

Ринок Форекс знову намагається встати на шлях зростання долара. Опублікована в п'ятницю макроекономічна статистика зі США виявилася неоднозначною. З одного боку, відмічено зниження кількості виданих дозволів на будівництво, з іншого - зростання кількості закладених фундаментів і більш позитивні, ніж очікувалося, дані про споживчу довіру від Університету Мічигану. Хоча поки що говорити про те, що економіка США міцно стоїть на шляху відновлення, все ж трохи передчасно. Швидше за все, після згортання заходів кількісного стимулювання, яке, по ідеї, повинно відбутися на засіданні 28-29 жовтня, ФРС утримається від коментарів на тему більш раннього підвищення ставки.

Пара євро/долар на ринку Форекс консолідується в районі підтримки 1,275 і вже робила спробу її подолати. Якщо їй це вдасться, можливо подальший рух до позначки 1,27. Тим більше що сьогодні публікації значущих макроданих не заплановано. Таким чином, рухи будуть носити технічний характер. Власні каталізатори євро отримає лише у другій половині тижня, коли будуть опубліковані дані щодо ділової активності в промисловому секторі і сфері послуг за жовтень. Швидше за все, показники продовжать свідчити про охолодження і євро продовжить падіння.

Пара фунт/долар на ринку Форекс намагається пройти опір на 1,61, але поки що всі спроби зазнають фіаско. Проте шанси на те, щоб відновитися до позначки 1,617, все ж є. У даній ситуації може спрацювати чинник "відсутність поганих новин вже хороші новини". Сьогодні звітів опубліковано не буде. А те, що, швидше за все, ВВП Великобританії в III кварталі продовжив зниження, вже закладено в ціни. І до появи ключових звітів пара, найімовірніше, буде намагатися рости.

Пара долар/ієна на Форекс повернулася в район рівня 107,37. Якщо він буде подолана, продовжиться зростання до 108. Фундаментальних підстав для росту у ієни немає, хоча і в США ситуація складається не найоптимістичнішими чином. Тим не менш різниця в очікуваннях дій, які можуть зробити центробанки цих двох країн, буде схиляти чашу терезів на користь американської валюти, вважає директор департаменту аналітики "Альфа-Форекс" Андрій Діргін.