ua en ru

На фінансування об'єктів соціальної сфери Дніпропетровської обл.. з держбюджету у жовтні було перераховано 18 млн грн., - В.Яцуба

На фінансування об'єктів соціальної сфери Дніпропетровської області з держбюджету у жовтні було перераховано 18 млн грн, а в листопаді - 14 млн грн. Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба під час робочої поїздки до Дніпропетровська, повідомляє прес-служба Кабміну.
Відповідаючи на питання про реалізацію у Дніпропетровській області важливих будівельних проектів, В.Яцуба зазначив: "Міністерство сьогодні курирує 2,5 тис. таких об'єктів. У Дніпропетровській області це обласна дитяча клінічна лікарня, будівництво поліклініки в Тернівці, реконструкція стадіону в Синельниковому, водовід в Апостолово, система водопостачання Васильківки та інші об'єкти, в тому числі й дороги".
Також він повідомив, що за участі Міністерства з використанням механізму цінних паперів буде залучено 100 млн грн на реконструкцію проспекту імені газети "Правда" у Дніпропетровську. Загальна вартість реконструкції - 150-170 млн грн.
Особливу увагу міністр приділив стану реалізації програми будівництва доступного житла. Так, за його словами, в рамках розгортання програми Дніпропетровську було перераховано 2,1 млн грн з держбюджету. Міністр нагадав, що квартири за умовами програми можуть придбати люди, які перебувають у черзі на поліпшення житлових умов, сплативши 70% його вартості: "Зараз ми ведемо переговори з банками про те, щоб кредит на придбання житла за цією програмою позичальник міг отримати під 10%. Поки що за договором з "Ощадбанком" такі кредити видаються під 16% річних".
В.Яцуба також заявив, що будівництво метро в Дніпропетровську буде фінансуватись безперебійно. "Є доручення Президента виділити на будівництво метрополітену 250 млн грн. Не думаю, що місто зможе за рік освоїти ці гроші. Але якщо Дніпропетровськ освоїть більше, я обіцяю, що затримки фінансування робіт з метро не буде", - підсумував він.