ua en ru

На Євромайдані у Дніпропетровську понад 2 тис. людей вимагають відставки уряду та Президента

У Дніпропетровську біля пам'ятника Чкалову зібралося понад 2 тис. людей, повідомляє радіо "Свобода".

Повідомляється, що жителі Дніпропетровська прийшли на площу цілими сім'ями, в руках вони тримали прапори України та Євросоюзу, а також плакати з написами "За Україну без Януковича!, "Подавись своєю ялинкою!" і т.д. На площі також виднілися прапори політичних сил - "Удару", ВО "Свобода", а також громадських організацій.

Захід розпочався з виконання національного гімну України і тривало більше години. Люди скандували "Банду геть!", "Зека геть!", "Президента на ялинку!" і т.д. і вимагали від чинного прем'єра та Президента подати у відставку.

Деякі з учасників акції принесли з собою фотографії поранених на столичному Евромайдане людей, а кілька дівчат і юнаків прийшли з новорічними ялинками, одягненими в траурні стрічки.

"Нам не потрібна ялинка на крові, нам не потрібна ялинка ціною крові. Ми закликаємо всіх батьків ігнорувати такого року ялинки, які влаштовує владу, не відвідувати новорічні заходи і катки. Ми не довіряємо такої влади, яка розганяє мирні демонстрації", - говорили учасники акції.

Потім урочистою ходою вони пройшли центральними вулицями Дніпропетровська, до Європейської площі. Колону вітали численні автомобілі і перехожі. На Європейській площі зараз йде передноворічний ярмарок - його розгорнули в п'ятницю вранці, щоб витіснити прихильників євроінтеграції з площі.

За рішенням Окружного адміністративного суду, з 26 листопада 2013 р. по 7 січня 2014 р. в Дніпропетровську заборонені будь-які масові заходи на Європейській площі і на кількох десятках інших місць. Учасники Євромайдану вважають, що це рішення порушує Конституцію України, і намагаються його оскаржити в суді.