ua en ru

На Донбасі жителі ряду міст зажадали у бойовиків прибрати "Гради" з житлових кварталів

На Донбасі жителі ряду міст зажадали у бойовиків прибрати "Гради" з житлових кварталів
Мешканці трьох населених пунктів Донбасу вимагали від бойовиків прибрати установки "Град", які з жилих кварталів обстрілюють позицій сил АТО.

Мешканці трьох населених пунктів Донбасу вимагали від бойовиків прибрати установки "Град", які з жилих кварталів обстрілюють позицій сил АТО. Про це повідомив прес-центр АТО на сторінці у соцмережі Facebook.

"На Донеччині мешканці населених пунктів Фащівка, Чернухіно, Красний Луч, озброївшись палицями, вийшли на вулиці містечок та вимагали від проросійських найманців прибрати установки "Град", які щодня з жилих кварталів здійснюють обстріли позицій сил АТО та населених пунктів, розташованих неподалік. У населеному пункті Фащівка жіночий батальйон "Голодний бунт" висунув ультиматум керівництву ДНР: у двомісячний термін забратися з міста та надати можливість мешканцям повернутись до мирного життя", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що фальшиві гроші, які намагається ввести в обіг керівництво ДНР та ЛНР для соціальних виплат , місцеві магазини не приймають.

"Це свідчить про те, що ватажки бандитів не отримуючи належного фінансування з Кремля, змушені заохочувати своїх "підлеглих" фальшивими купюрами", - зазначають в прес-центрі АТО.

Також стало відомо, що терористичні угрупування пропонують проводити обміни українських полонених військовиків на їжу.

Нагадаємо, раніше РНБО повідомляло, що на окупованих територіях Донбасу тривають мітинги місцевих жителів проти влади бойовиків.