ua en ru

На Донбасі завершено розподіл української гумдопомоги, - Ірина Геращенко

На Донбасі завершено розподіл української гумдопомоги, - Ірина Геращенко Джерело фото:kvedomosti.com

На Донбасі завершено розподіл української гуманітарної допомоги. Про це заявила уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає прес-служба Президента.

Геращенко зазначила, що в Донецькій області за чотири дні розподілено 110 тонн гумдопомоги, яким забезпечено 5,5 тисяч людей в населених пунктах Вуглегірськ, Булавинське, Ольховатка, Комишеватка, Новогродівка, Орловське, Андріївка, а також надано допомогу в селище Гранітне, розташоване в зоні, підконтрольної ДНР. Кожен з громадян отримав по 20 кілограмів допомоги.

В Луганській області 3 машини з гумвантажем були направлені в соцустанови на тимчасово окупованій території області.

"Зокрема, вчора, 29 грудня, 16 тонн продуктів через Станицю Луганську було направлено до Луганського ПТУ-інтернат для дітей з особливими потребами, Луганську обласну спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, Луганський обласний геріатричний пансіонат для ветеранів війни і праці, дитячі будинки сімейного типу в Ровеньках, Краснодоні, Лутугине. Загалом допомогу отримали 25 соціальних установ, яким адресно розвезли продукти", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 грудня українська гумдопомога прибула в зону військових дій в Донецькій області.