ua en ru

На Донбасі в результаті нічного обстрілу бойовиками поранено 8 прикордонників, - Держприкордонслужба

На Донбасі в результаті обстрілу бойовиками в ніч на 8 липня пункту пропуску "Довжанський", "Дяково" та ще двох місць дислокації тактичних груп поранено вісім прикордонників.

На Донбасі в результаті обстрілу бойовиками в ніч на 8 липня пункту пропуску "Довжанський", "Дяково" та ще двох місць дислокації тактичних груп поранено вісім прикордонників. Про це РБК-Україна заявив начальник прес-служби Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Вісім прикордонників отримали поранення в чотирьох різних випадках в чотирьох напрямках. Це пункт пропуску "Довжанський", "Дяково" та в двох місцях дислокації тактичних груп прикордонників, розташування яких ми не розголошуємо. Здійснювався мінометний обстріл прикордонників", - сказав Слободян.

Крім цього, він зазначив, що 7 липня близько 22:00 в пункті пропуску "Успенка" Луганської області був затриманий громадянин Росії, який, за словами Слободяна, брав участь в дестабілізації обстановки в Луганській області.

"Вчора ввечері близько 22:00 на вихід з України був затриманий громадянин Росії Леонід М. Під час спілкування у прикордонника виникли підстави вважати, що він надає неправдиву інформацію. Тому був проведений контроль другої лінії. Після проведення контролю другої лінії було встановлено, що він брав участь в дестабілізації ситуації в Луганській області. Виявлено посвідчення народного ополченця, що підписана Стрілецьким, 4 комплекти військової форми... банківські картки, дві радіостанції, навігатор, мобільні телефони", - розповів Слободян.