ua en ru

На День незалежності з бюджету Києва буде витрачено 1,5 млн грн, - Попов

На День незалежності з бюджету столиці буде витрачено 1,5 млн грн при необхідності загальних витрат на проведення святкових заходів в районі 5-6 млн грн. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця програма - вона дорога. Вона коштуватиме приблизно 5-6 млн грн. Що стосується бюджетного фінансування, то ми витрачаємо на ці заходи 1 млн 500 тис. грн. Решту всіх коштів ми знаходимо, як, до речі, і на інші свята, за рахунок тих, хто надаватиме нам спонсорську допомогу", - сказав Попов.

За його словами, підхід до організації свята полягає в тому, щоб будь-хто, хто потрапить на Хрещатик в День незалежності, знайшов собі захід щодо інтересу, і для цього в центрі столиці проводитимуться святкові заходи для малюків, школярів, студентів, молодих людей і людей похилого віку.

На Хрещатику від вул. Хмельницького до Європейської площі проходитиме торгівля продуктами харчування, виробами умільців, картинами художників та іншими товарами. Також в столиці виступатимуть театральні колективи, будуть організовані молодіжні сценічні майданчики, організована гра з міні-футболу, стрільби і створений скейт-парк, а також майданчик екстремальних видів спорту. Для заходів щодо стріт-арту на Хрещатику буде встановлена стіна завдовжки 70 м і заввишки 3 м, на якій різні команди створюватимуть картини, присвячені Дню незалежності України.

Попов підкреслив, що дані заходи проводитимуться вранці, а після обіду почнеться проведення концертів молодих виконавців. Крім того, в Києві буде створено ще два майданчики. Так, о 10:30 на Софіївській площі почнеться фольклорний концерт, який транслюватиметься по "Першому національному", а також Міністерство культури запланувало провести на Михайлівській площі фестиваль хорових колективів. На Хрещатику о 17:00 почнеться концерт-парад духових оркестрів, який продовжиться одну годину, а після його завершення, о 18:00, почнеться основний святковий концерт, в якому візьмуть участь Софія Ротару, Руслана, Потап і Настя, Джамала, переможці телевізійних конкурсів. О 23:00 відбудеться святковий фєєрверк.