ua en ru

На БДЛК виконану лоцманську проводку особливої складності

Лоцман філії «Дельта-лоцман» державного підприємства «Адміністрація морських портів України» успішно проведений по Бузько-Дніпровсько-лиманському каналу (БДЛК) і відшвартований до 9 причалу Миколаївського морського торгового порту великотоннажний балкер «PANAYIOTA K» (довжина - 229,0 м, ширина - 37,0 м, осідання - 9,6 м, рік побудови - 2010, прапор - Кіпр). Про це повідомляє прес-служба ДП.

Лоцманську проводку по БДЛК виконав начальник лінійної лоцманської служби «Миколаїв» Юрій Лукаш. Проводку по підхідному каналі Миколаївського порту і швартування до причалу здійснив лоцман морської портової лоцманської служби «Миколаїв» Анатолій Толочко.

З огляду на те, що розміри судна «PANAYIOTA K» перевищують регламентовані Правилами плавання і лоцманського проведення суден у північно-західній частині Чорного моря, лоцманські проводки таких судів належать до розряду «особливої складності» і є винятком із правил.

«Проводка будь-якого судна в умовах обмежень того чи іншого гідротехнічної споруди (каналу) є складним завданням і виконується лоцманами, які відповідають кваліфікаційним вимогам, пройшли відповідний курс підготовки, склали іспити і визнані Госкваліфкоміссіей. І сьогодні лоцмана філії «Дельта-лоцман» у черговий раз на ділі підтвердили свою майстерність», - зазначив начальник лоцманської служби філії «Дельта-лоцман» Юрій Харьков.