ua en ru

На Авдіївському коксохімі відновлена друга лінія електропостачання

Працівники Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) спільно з працівниками ДТЕК підключили завод до другої лінії електропостачання, яка була обірвана відразу після відновлення 29 липня - "Ясинувата-АКХЗ №2".

Працівники Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) спільно з працівниками ДТЕК підключили завод до другої лінії електропостачання, яка була обірвана відразу після відновлення 29 липня - "Ясинувата-АКХЗ №2". Про це повідомляє прес-служба групи "Метінвест", в структуру якої входить завод.

Всю ніч з 29 на 30 липня завод живився електроенергією тільки від лінії "Ясинувата-АКХЗ №1".

"Критичний спад температур в коксових батареях вдалося подолати, і на даний момент температурний режим у них стабільний. Всі коксові батареї, зупинені в результаті знеструмлення заводу 28 липня, працюють і виробляють продукцію", - повідомляють в прес-службі.

Водночас, згідно з повідомленням, через порушення періоду коксування і нестачу коксового газу поки не відновлено виробництво бензолу і пеку, не працюють установки грануляції пеку. Їх робота буде відновлена після виходу коксових батарей на планову потужність.

Нагадаємо, 28 липня в результаті військових дій були пошкоджені лінії електропередач і припинена подача живлення на завод. Підприємство повністю зупинилося. На наступний день Авдіївський коксохімічний завод підключено до електропостачання.