ua en ru

На АЕС в американському штаті Вашингтон сталося займання газоподібного водню

На атомній електростанції (АЕС) Columbia Generating Station в американському штаті Вашингтон 7 квітня сталася нештатна ситуація - займання газоподібного водню. Про це повідомили представники оператора Energy Northwest, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Згідно з повідомленням, водневе полум'я з труби в турбінному залі виникло під час планових робіт з перевантаження палива на станції. Інциденту був привласнений статус "непередбаченого події" (unusual event), що означає виникнення умов, які можуть призвести до порушення норм безпеки. Це найменш серйозний рівень ризику за класифікацією надзвичайних ситуацій Комісії з регулювання в ядерній сфері США (NRC).
Після секундного викиду і займання газу оператор АЕС евакуював співробітників з небезпечної зони і повідомив NRC про інцидент. За словами офіційного представника Energy Northwest, ніхто з працівників станції не постраждав, подія ніяк не була пов'язана з ядерними реакторами або радіацією.
Нагадаємо, що найбільша в історії США атомна аварія сталася в 1979 р. на АЕС "Трі-Майл-Айленд" у штаті Пенсільванія. У результаті того інциденту постраждалих не виявилось, проте сталася зупинка систем охолодження, у результаті підправлене паливо довелося вилучати протягом декількох років, цей процес був завершений лише в 1990 р.