ua en ru

На 24 окрузі в Дніпропетровську зафіксована спроба масового підкупу виборців, - міжнародні спостерігачі

Вибори в Дніпропетровську проходять спокійно, значущих порушень не виявлено, крім 24 виборчого округу, де зафіксовано факт масового підкупу виборців. Така думка експертів Міжнародного центру виборчих систем ICES Йохана Дікмена (Бельгія) і Ніколи Мейнерта (Фінляндія).

«Я був дуже здивований, коли побачив, що біля виборчих дільниць на 24 окрузі розгорнуті намети, в яких продаються різні продукти харчування за дуже низькою ціною. Зокрема, бутерброди і булочки продаються по 25 коп. Як виявилося, це організувала комерційна структура, що підтримує одного з кандидатів. Ми вважаємо, що це може вплинути на волевиявлення виборців», - підкреслив Йохан Дікмен.

За словами Миколи Мейнера, такі дії можна розцінювати як підкуп виборців. «Це підкуп виборців», - заявив Нікола Мейнерт.

Раніше повідомив інформаційний центр спільної ініціативи регіонального відділення Комітету виборців України та громадського руху «За чесні вибори!» «Громадській Моніторинг. Вибори 2012 »на 24 виборчому окрузі, за даними спостерігачів розгорнуті 44 торгові намети з символікою групи« Інтерпайп »(всі намети брендовані слоганом« Від «Інтерпайпу» - місту! ») В яких здійснюється продаж продуктів харчування, безалкогольних та алкогольних напоїв за цінами, значно нижче ринкових - всі товари по 25 коп. Даний факт може бути кваліфікований як спроба непрямого впливу (підкупу) виборців, з урахуванням того, що мажоритарний кандидат по округу №24 Яків Безбах йде кандидатом в депутати за прямої підтримки групи «Інтерпайп» та її бенефіціара Віктора Пінчука.

Читайте також: На 24 окрузі в Дніпропетровську зафіксована виборча "карусель" на користь кандидата Якова Безбаха, - спостерігачі