ua en ru

На 16 грудня 2010 р. захворюваність на грип та ГРВІ знаходиться в межах епідемічного порогу, - МОЗ

На більшості територій України показники захворюваності на грип та ГРВІ станом на 16 грудня 2010 р. знаходяться нижче епідемічних порогів або перевищують їх незначно, повідомив вчора головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я (МОЗ).

У Житомирській та Сумській обл. спостерігалось перевищення епідемічних порогів більш ніж в 1,5 рази. У Полтавській обл. зменшився рівень захворюваності.

Незначне перевищення епідемічних порогів зареєстровано в наступних областях: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська Рівненська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська обл. Спостерігається перевищення епідемічного порогу на 261 адміністративних територіях (в АР Крим - на 7, Вінницькій обл. - на 19, Волинській обл. - на 9, Дніпропетровській обл. - на 23, Донецькій обл. - на 13, Запорізькій обл. - на 10, Луганській - на 13). На цих територіях введено протигрипозний режим.

Всього в Україні введені обмежувальні заходи в 1110 школах та 59 дитячих дошкільних закладах. Міста, де закриті всі школи - Львів, Дрогобич (Львівська область), м. Новогродівка, м. Сніжне, м. Краматорськ та м. Артемівськ (Донецька область), Полтава та Рівне.

Всього в Україні проти грипу щеплено 457 тис. осіб.