ua en ru

М.Катеринчук 8 березня звернеться до Київського окружного адмінсуду з позовом з приводу законності рішення про припинення дії коаліції.

Народний депутат України від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Микола Катеринчук 8 березня звернеться до Київського окружного адміністративного суду з позовом з приводу законності рішення про припинення дії коаліції. Про це він повідомив РБК-Україна.

Він заявив, що не звертатиметься до Конституційного суду. "Оскільки КС вирішує питання щодо тлумачення законів, а в даному випадку питання цього не стосується", - сказав М.Катеринчук.

Нагадаємо, вчора голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосив про припинення діяльності коаліції парламентських фракцій у складі Блоку Юлії Тимошенко, блоку "Наша Україна - Народна самооборона" та Блоку Литвина.

"Згідно з Конституцією України і регламентом Верховної Ради, оголошую про припинення діяльності коаліції національного розвитку, стабільності і порядку, - сказав В.Литвин. Він відзначив, що станом на сьогодні в апарат ВР так і не були надані документи, підтверджуючі наявність у складі коаліції не менше 226 парламентаріїв.

З моменту розпаду коаліції дається 30 днів для формування нової більшості. У разі провалу переговорів Президент отримує право розпустити парламент.