ua en ru

М.Азаров прогнозує, що економіка України почне зростати і потребуватиме більших обсягів споживання газу.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров прогнозує, що економіка України почне зростати, через що вітчизняна промисловість потребуватиме збільшення обсягів споживання газу. Про це він заявив журналістам сьогодні, повідомляє прес-служба уряду.

Глава уряду пояснив, що суттєве зменшення обсягів споживання Україною газу було тимчасовим і обумовлено насамперед економічною кризою. "Під час кризи ми втратили величезний обсяг виробництва. Наприклад, у минулому році наші хімічні заводи простоювали від трьох до шести місяців. Очевидно, що у цих умовах Україна споживала значно менше газу, ніж у часи економічного росту", - сказав він.

Прем'єр-міністр підкреслив, що поступово економічна ситуація у державі стабілізується і набирає обертів, що, безперечно, відобразиться на обсягах споживання газу. "Ми розраховуємо на збільшення споживання газу для виробництва: по-перше, буде зростати наша економіка, а, по-друге, щоб у повній мірі підготуватися до зими, Україні потрібно буде закачати додаткові обсяги газу", - заявив він.

Водночас проекти з енергозбереження і структурної перебудови промисловості, які є пріоритетом для уряду, у середньо- і довгостроковій перспективі призведуть до зменшення обсягу споживання імпортних енергоносіїв.