ua en ru

Н.Шуфрич: Дунай буде терміново поглиблено до паспортного рівня - 5,5 м із 3,4 м

Дунай буде терміново поглиблено до паспортного рівня - 5,5 м із сьогоднішнього 3,4 м. Про це повідомив глава МНС Нестор Шуфрич, передає прес-служба відомства.

За його словами, вже дано відповідне розпорядження державної комісії, і це питання знаходиться на контролі керівництва уряду.

Міністр повідомив, що максимальний рівень води в р.Дунай очікується до 9 липня ц.р. Утім цього можна буде уникнути, якщо румунська сторона працюватиме більш активно.

Із 9-10 липня ц.р. очікується зниження рівня води з 6,15 м до 2,80 м.

Н.Шуфрич запевнив у готовності до можливого прориву дамби та евакуації людей.

"Інфраструктура, на жаль, постраждає, серйозного ремонту вже потребуватиме дорога Ізмаїл - Рені. Але завдяки координації з органами місцевого самоврядування, ми готові до будь-якого розвитку подій. Якщо все ж таки прорив здійсниться, постраждає 18 населених пунктів від Рені до Ізмаїлу, особливо Орловка, Новосельске та Новонекрасовка - це близько 10 тис. людей. У нас є часовий запас доки вода дійде до перших 300 будинків, ми встигнемо відреагувати та вивезти людей до тимчасових місць проживання - шкіл та санаторіїв", - запевнив Н.Шуфрич.

Він довів до відома, що зведений загін МНС, прикордонників, Міноборони, МВС та ін. складає біля 750 осіб, біля 130 одиниць спеціальної техніки та 250 автобусів.