ua en ru

Н.Саркозі: Ізраїльський капрал Г.Шаліт, захоплений бойовиками руху "Хамас", заручник, а не полонений солдат

Ізраїльський капрал Гілад Шаліт, захоплений бойовиками руху "Хамас", - заручник, а не полонений солдат. Таку думку висловив Президент Франції Николя Саркозі в листі, який направив батькам ізраїльського військовослужбовця, у яких є також і французьке громадянство. "Важливо усвідомлювати той факт, що Г.Шаліт - заручник в руках терористів, а не полонений солдат, захоплений на полі бою. Полоненим солдатам належать права: контакти з Міжнародним Червоним Хрестом, гуманітарна допомога та інші. Ніхто не може забезпечити такі права заручникам, нажаль", - зазначив в листі французький Президент, передає ізраїльський "Сьомий канал".
Як повідомлялося, напередодні в Ізраїлі близько 7 тис. людей взяли участь в демонстрації перед будівлею уряду на підтримку Г.Шаліта. Вони вимагали, щоб глава уряду Біньямін Нетаньяху якнайскоріше добився звільнення співвітчизника. Демонстрація була приурочена до 24-го дня народження полоненого капрала.
Нагадаємо, Г.Шаліт був викрадений бойовиками руху "Хамас" 25 червня 2006 р. Протягом минулого часу відбулося декілька раундів переговорів по його звільненню, на яких бойовиків виставляли різні умови. Востаннє викрадачі заявили про готовність відпустити полоненого, натомість вимагаючи від Ізраїлю звільнити з в'язниць 1 тис. 450 своїх прихильників, що відбувають покарання за тероризм.