ua en ru

М.Азаров: Вступила в дію норма Податкового кодексу про додаткову грошову допомогу сім`ям, що виховують двоє або більше дітей

Вступила в дію норма податкового кодексу про, яка передбачає додаткову грошову допомогу сім`ям, що виховують двоє або більше дітей. Про це, відкриваючи засідання Кабміну, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу звернути увагу громадян, що набула чинності норма Податкового кодексу, відповідно до якої, пільги за податком з доходів фізичних осіб отримують громадяни, які виховують двох та більше дітей віком до 18 років...якщо сукупний доход сім`ї, де працюють двоє батьків, складає не більше 3,4 тис. грн - в її розпоряджені залишається 280 грн компенсації, згідно положень податкового кодексу" - заявив М.Азаров.

При цьому він зазначив, що такі пільги стануть стимулом в Україні для збільшення народжуваності, оскільки ця сума (280 грн) разом з одноразовою виплатою при народжені дитини, буде виплачуватися весь час - до досягнення дитиною повноліття.