ua en ru

М.Азаров: В Україні за 2011 р. передбачається побудувати 10,2 млн кв. м житла

В Україні за 2011 р. передбачається побудувати 10,2 млн кв. м житла. Про це сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2011 р. в Україні передбачається побудувати 10,2 млн кв. м житла, що відповідає рівню кризового 2007 р. Планується забезпечити житлом близько 2 тис. молодих сімей, у тому числі за рахунок введення нового механізму акредитації - будівництво житла під гарантії держави"- повідомив М.Азаров.
Він підкреслив, що на сьогоднішній день у Верховній Раді (ВР) України готується до розглядуо у другому читанні законопроект з поправками Президента України Віктора Януковича, про регулювання містобудівної діяльності, що передбачає спрощення всіх етапів містобудівної діяльності - від планування документації до введення в експлуатацію споруджуваного об'єкта: "Пакет необхідних нормативно-правових актів, необхідних після прийняття цього закону вже напрацьований і буде затверджений в короткі терміни" - заявив М.Азаров.

За словами М.Азарова, на сьогоднішній день обсяги введеного в експлуатацію житла за даними з регіонів зросли на 46% в порівнянні з 2009 р. і складають 9,3 млн кв. м житла. На сьогодні Міністерство з питань регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ приступило до реалізації програми з будівництва доступного житла: "У всіх регіонах України розроблена та затверджена програма з будівництва доступного житла - не зроблено це тільки в Донецькій і Чернівецькій обл., про що я сьогодні попереджаю керівників цих регіонів".
На думку М.Азарова, для виконання цієї програми сьогодні створено всі умови і "інвестори вже оцінили те, що в Податковий кодекс України увійшло положення про звільнення від оподаткування операцій з постачаннями будівельно-монтажних робіт в будівництві доступного житла та житла, яке будується за державні кошти".
Крім цього, сьогодні встановлені пільги з податку на доходи фізичних осіб для громадян які будують доступне житло, і це на думку М.Азарова має бути оцінено будівельниками.