ua en ru

М.Азаров: В Україні третина повернення ПДВ здійснюється в автоматичному режимі

На сьогодні майже третина бюджетного відшкодування ПДВ здійснюється в автоматичному режимі. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з екс-Президентом Польщі, головою Наглядової Ради YES Александром Кваснєвським, повідомляє прес-служба уряду.

М.Азаров наголосив, що у 2011 році Уряд планує вийти на автоматичне повернення ПДВ, а протягом 4-х років знизити ставку податку на додану вартість. За його словами, ці результати є наслідком проведеної минулого року податкової реформи.

Крім того, новим Податковим кодексом запроваджено скорочення загальної кількості діючих податків вдвічі, а також зменшення ставок основних податків. «Ми знизили на 2% ставку податку на прибуток для корпорацій, і зараз вона у нас достатньо низька - 23%. Крім того, Податковим кодексом передбачено звільнення від податків виробників, які свої прибутки спрямовуватимуть на модернізацію, енергозбереження, створення нових робочих місць», - повідомив М.Азаров.

Прем'єр-міністр також повідомив, що у цьому році значно покращилася ситуація у банківській сфері: «На сьогодні рівень депозитів збільшився на 20% порівняно з докризовим періодом. Цілий рік стабільно підтримувався курс національної валюти, а також зросли золотовалютні резерви».

Нагадаємо, 12 травня на засіданні Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Микола Азаров заявив, що з податку на додану вартість за три місяці поточного року відшкодовано 12,5 млрд грн.