ua en ru

М.Азаров: Україна зацікавлена в проведенні найближчим часом оцінки активів "Газпрому" і "Нафтогазу" (доповнення)

Україна зацікавлена в тому, аби найближчим часом провести оцінку активів ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України". Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров на російсько-українських переговорах в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.
Він також відзначив, що необхідно визначити формат співпраці при можливому об'єднанні компаній.
Кажучи про перспективи створення спільних підприємств в нафтогазовій сфері, М.Азаров відмітив, що Україна "готова запропонувати морський шельф", а також альтернативні варіанти вироблення газу, у тому числі з вугільних хвостів.

"Як ви знаєте, багато зараз говориться про можливість реалізації проектів після створення спільного підприємства за участю НАК "Нафтогаз" і "Газпрому". В зв'язку з цим, хотів би відзначити, що ми зацікавлені в тому, аби найближчим часом провести оцінку відповідних активів, і знайти оптимальний формат і найбільш прийнятні умови, для створення такого СП", - сказав М.Азаров.
Він відзначив, що важливу роль в подальшому поглибленні співпраці двох країн в енергетичній сфері повинно зіграти створення спільних підприємств за участю російських і українських компаній по видобутку вуглеводнів в Україні. "Зокрема, ми готові запропонувати морський шельф, а також видобуток з нетрадиційних джерел", - додав М.Азаров.
М.Азаров відзначив, що йдеться про альтернативні варіанти видобутку газу, у тому числі з вугільних хвостів.