ua en ru

М.Азаров: Україна продовжує користуватися АЕС через те, що ядерна енергія складає 50% виробництва

Україна продовжує користуватися атомними електростанціями (АЕС) через те, що ядерна енергія складає 50% виробництва, а альтернативних безпечних джерел недостатньо. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив в інтерв'ю австрійській газеті Der Stantart.
"Україні не вистачає інших безпечних джерел енергії. Ядерна енергія становить більше 50% виробництва енергії", - заявив М.Азаров.
Відповідаючи на питання, які висновки були зроблені з чорнобильської катастрофи, прем'єр-міністр відповів: "Ми закрили електростанції в Чорнобилі. Більше десяти років потужність заводу не експлуатується. На всіх інших АЕС суворо дотримуються правил, і ми запровадили більш високі стандарти безпеки. І ми сподіваємося, що вжиті заходи дозволять підвищити надійність атомних електростанцій". "Всі країни світу роблять висновки з техногенної катастрофи в Японії... Варто звернути увагу на альтернативні джерела енергії... Ми повинні знайти баланс між ядерною енергією... і екологічною безпекою", - додав він.
Щодо планів з розширення ядерної енергетики М.Азаров зазначив: "Ми плануємо будівництво двох ядерних блоків Хмельницької АЕС... У найближчі роки ми плануємо побудувати третій та четвертий реактор".