ua en ru

М.Азаров переконаний, що впродовж 2-3 років процентна ставка щодо кредитів "буде прийнятною для прискореного розвитку економіки".

Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що впродовж 2-3 років процентна ставка щодо кредитів "буде прийнятною для прискореного розвитку економіки". Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

М.Азаров наголосив, що Кабмін співпрацює із Національним банком щодо встановлення облікової ставки НБУ. М.Азаров наголосив, що зараз облікова ставка НБУ становить 10,25%. "Я думаю, що якщо наша програма з реалізації заходів зі зниження інфляції буде реалізована спільно із НБУ, то ми підемо на подальше зниження ставки", - зазначив М.Азаров.
Він зауважив, що впродовж 2010 р. кредитна ставка не буде зменшена до 2-3%. "Я поки на 2010 р. можливості корінним чином переломити ситуацію і отримати ставку щодо кредитів 2-3%, не бачу. Я думаю, що впродовж 2-3 років ми приведемо ставку щодо кредитів прийнятну для прискореного розвитку економіки", - зазначив М.Азаров.
Також він зазначив, що у держбюджеті на 2010 р. закладено достатньо коштів для здешевлення кредитів при реалізації інноваційних проектів.