ua en ru

М.Азаров вимагає результатів перевірки держпідприємств при міністерствах і відомствах

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає надати результати діяльності робочої групи із перевірки держпідприємств при міністерствах і відомствах. Про це він заявив на початку урядового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.
"Завтра закінчується місяць, як на виконання мого доручення
зробити інвентаризацію держпідприємствах при міністерствах і відомствах, і платних послуг, які вони надають, було утворено міжвідомчу робочу групу для аналізу проблеми. Я хочу побачити результати діяльності цієї робочої групи", - сказав М.Азаров.
За його словами, громадяни і підприємства сьогодні щодня сплачують гроші за послуги, "які насправді органи державної влади зобов'язані надавати в межах своїх функціональних обов'язків".
За його словами, сьогодні часто зі ЗМІ лунають повідомлення, що певні підприємства злочинно марнують кошти або стають каналами перекачування грошей в офшори.
"Це серйозні повідомлення. Вони також мають стати предметом аналізу міжвідомчої робочої групи", - сказав М.Азаров.
Він підкреслив, що свавілля посадовців, факти якого сьогодні зафіксовано, треба припинити, якщо вони відповідають дійсності.
"Для цього міжвідомчої групи не треба, є Контрольно-ревізійне управління (КРУ), якому до речі я прямо доручав перевіряти, як витрачаються кошти, зібрані цими підприємствами від громадян і компаній", - сказав глава українського уряду.