ua en ru

М.Азаров: Проект держбюджету-2011 передбачає скорочення реального дефіциту бюджету до 3,4% ВВП

Проект закону про державний бюджет на 2011 р. передбачає скорочення реального дефіциту бюджету до 3,4%. Про це під час зустрічі з головою МВФ Домініком Стросс-Каном заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє прес-служба уряду.

М.Азаров зазначив, що проект держбюджету на наступний рік базуватиметься на новому Податковому кодексі. «Ми вже зараз порахували бюджет на наступний рік. Ми закладаємо в проект значне скорочення реального дефіциту бюджету, десь 3,4 відсотка ВВП», - зазначив голова уряду і додав, що Кабмін суттєво зменшує внутрішні та зовнішні запозичення.

При цьому прем'єр-міністр спрогнозував, що Податковий кодекс буде ухвалений парламентом протягом листопада.

Голова МВФ наголосив, що задоволений рівнем співпраці між Україною та МВФ. «Ми хочемо спільно попрацювати над тим, щоб усі ті рішення, які ви приймаєте на наступний рік, успішно забезпечували програму співпраці між Україною та МВФ. І в цьому контексті необхідно, щоб проект бюджету на 2011 р. відповідав програмі співпраці. Зокрема, необхідно забезпечити виконання дефіциту бюджету на рівні 3,5% від ВВП», - сказав він. Д.Стросс-Кан додав, що уряду спільно з МВФ необхідно попрацювати над раціоналізацією видаткових статей держбюджету.

Прем'єр-міністр відзначив, що уряд зараз працює над скороченням адміністративних видатків та скороченням співвідношення зовнішнього боргу України до рівня ВВП. «Ми зараз скорочуємо адміністративні видатки, плануємо значно скоротити їх наступного року. Ми втримаємо дефіцит бюджету на рівні 3,5% і втримаємо співвідношення нашого зовнішнього боргу до ВВП на рівні 43-44%», - повідомив М.Азаров.

Голова уряду наголосив, що економічна ситуація в країні знаходиться під абсолютним контролем Кабінету міністрів. Зокрема, уряд у своїх прогнозах держбюджету на 2011 р. прорахував і найгірші варіанти розвитку ситуації на світових фінансових ринках, і оптимальний розвиток. «Економічна ситуація знаходиться під абсолютним контролем уряду, і ми розраховуємо і на найгірший варіант розвитку ситуації на світовому фінансовому ринку, і на оптимальний сценарій. Ми з будь-яким сценарієм впораємося. Особливо, якщо будемо співпрацювати з вами», - зазначив він.