ua en ru

М.Азаров залишається прихильником створення СП на базі "Нафтогазу" і "Газпрому", а не злиття підприємств

Прем'єр-міністр України Микола Азаров залишається прихильником створення СП на базі НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром", а не злиття підприємств. Про це РБК-Україна заявив прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко. "Позиція прем'єр-міністра залишається незмінною - ні про яке поглинання чи злиття мова не йде. Йдеться про створення ефективного спільного підприємства, у якому в кожної сторони будуть рівні права і рівний захист інтересів", - заявив В.Лук 'яненко. При цьому він додав, що Україна зацікавлена в залученні в якості активів з російської сторони родовищ газу в Астраханській області і на півострові Ямал.
Нагадаємо, раніше президент "Російського газового співтовариства", заступник голови Держдуми РФ Валерій Язєв заявив, що "Нафтогаз" зможе отримати доступ до освоєння родовищ в Астраханській області і на півострові Ямал. Ямальське родовище, на думку заступника голови Держдуми Росії, містить 16 трлн куб. м газу, що дорівнює обсягам розвіданого газу всього світу без Катару та Ірану.
Як відомо, 20 серпня ц.р. Президент України Віктор Янукович заявив, що об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" не є можливим. Президент також зазначив, що для України буде цікавою лише пропозиція про створення підприємства на паритетних умовах - 50% на 50%.