ua en ru

М.Азаров: МЗС проінформує іноземних інвесторів про нові реалії інвестиційного клімату

Міністерство закордонних справ (МЗС) має поінформувати іноземних інвесторів про нові реалії інвестиційного клімату, які діють в Україні з початку поточного року. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"Як з'ясувалося, навіть великі інвестори, які ведуть справи в Україні вже десятиліття, слабо поінформовані про нові реалії інвестиційного клімату, який складається в Україні з початку поточного року... Така непроінформованність негативно відбивається на інвестиційній активності і таким стан справ залишати не можна. Я доручаю МЗС негайно розробити і протягом півроку здійснити широкомасштабну програму інформування ділових кіл країн-партнерів про інвестиційний клімат в Україні", - заявив М.Азаров.
Він зазначив, що головною метою цієї програми має стати просування іміджу України "як надійної інвестиційної гавані європейського культурно-туристичного центру. Також МЗС має всебічно допомагати двостороннім діловим радам, щоб сприяти їх створенню в країнах, в яких їх ще немає".
"У той же час доручаю Міністерству фінансів, Державній податковій службі і Державній митній службі реалізувати спеціальну комунікативну партнерську програму для інвесторів, які вже працюють в Україні, сприяти розвитку їх бізнесу в Україні і кожен випадок відхилення від нашої політики лібералізації економічних відносин оцінювати як надзвичайну подію, якщо хочете, як цілеспрямоване нанесення шкоди державі Україні"- сказав М.Азаров.
За його словами, кожен інвестор в Україні повинен бути провідником об'єктивної позитивної інформації про умови ведення бізнесу в Україні.