ua en ru

М.Азаров: Кабмін встановить 15%-у ставку податку на доходи фізосіб, що не перевищують 10 мінімальних зарплат

Уряд України встановить 15-процентну ставку податку на доходи фізичних осіб при доходах громадян до 10 мінімальних заробітних плат. Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров, презентуючи проект Податкового кодексу України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми встановлюємо 15-процентну ставку податку на доходи фізичних осіб при доходах до 10 мінімальних заробітних плат. Але для тих, хто має понад 10 мінімальних заробітних плат, ми підвищуємо ставку податку до 17%", - сказав глава уряду.
При цьому М.Азаров відзначив, що вводиться 5-процентна ставка податку на доходи фізичних осіб при розміщенні людиною депозиту сумою понад 200 тис. грн. "Ми вводимо 5-процентну ставку на дохід, який утворюється у громадянина від депозиту при сумі цього депозиту більше 200 тис. грн. Ми пропонуємо ще одну спірну норму, яка викличе критику на нашу адресу", - відзначив прем'єр.
Він також повідомив, що більше 90% населення України має вклади в банках нижче 200 тис. грн. "Тобто, ми переклали частину компенсаторів на багатих, і ця норма в цьому кодексі отримала свою реалізацію", - підсумував М.Азаров.