ua en ru

М.Азаров та В.Путін домовились впродовж двох місяців вирішити питання щодо створення газотранспортного консорціуму.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров та Володимир Путін домовились впродовж двох місяців вирішити питання щодо створення газотранспортного консорціуму. Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання загальних зборів Національної академії наук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Багато розмов іде в пресі, що ми готові віддати трубу ГТС. По-перше, ми не готові, а по-друге, вона нікому не потрібна", - наголосив прем'єр-міністр.
М.Азаров додав, що система газопостачання потребує модернізації. За його словами, якщо така модернізація не буде проведена, то українська ГТС буде не конкурентноздатною.
Глава уряду наголосив, що загальна потужність "Південного потоку" і "Північного потоку", які будуються в обхід України, повністю поглинає обсяги прокачки газу через територію України. "Як тільки ці два газопроводи запрацюють, і, якщо Європа не додасть обсяги прокачки газу, то труба стане непотрібна ні Європі, ні РФ ... Тому ми і повернулись до ідеї створення консорціуму. Насамперед, маючи на увазі, вкладення необхідних ресурсів на заміну комплексу зберігання і будівництво перекачувальних станцій, щоб покращити економічні показники прокачки газу. Переговори теж ідуть непросто. І на останній зустрічі в Сочі, ми домовились впродовж двох місяців цю проблему вирішити", - сказав він.