ua en ru

М.Азаров: Держфінінспекція за І кв. виявила порушення при перевірці 3 тис. держпідприємств

Державна фінансова інспекція України за І квартал 2011 р. виявила близько 3 тис. порушень при перевірці державних підприємств. Про це на сьогоднішньому засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"На жаль, як і раніше Державна фінансова інспекція фіксує порушення фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій. Порушення виявлені майже на 3 тис. перевірених об'єктах. Якісь незначні, технічні, якісь серйозні, у відношенні яких буде дана правова оцінка діяльності їх керівників, але надзвичайно турбує такий стан справ, оскільки над кожним з цих державних підприємств, організацій, установ, варто або міністр, або керівник відомства", - зазначив М.Азаров.
За його словами, така ситуація в даній сфері повністю обґрунтовує недовіру громадян і бізнес-інвесторів.
"Я прийняв рішення, що голова Держфінінспекції (Петро Андрєєв) тепер буде приймати участь у засіданнях уряду для того, щоб оперативно інформувати членів уряду про виявлені проблеми, і брати участь ви їх обговоренні", - зазначив М.Азаров, додавши, що доручив П.Андрєєву "підготувати ґрунтовний аналітичний звіт про причини системних порушень фінансово-господарської дисципліни, про характерні випадках ризиків, які провокують виникнення такої ситуації з пропозиціями щодо ліквідації такого стану справ".
"Всі члени уряду повинні заздалегідь вивчити цю доповідь, і висловити свою думку, своє бачення, як вирішити цю проблему на засіданні. Ми зобов'язані перебороти корупційне опір, і ліквідувати саму можливість зловживання з бюджетними коштами у сфері державних закупівель", - підкреслив прем'єр-міністр .