ua en ru

Мюллер допитає 70 осіб у справі Манафорта

Мюллер допитає 70 осіб у справі Манафорта Фото: Роберт Мюллер (The White House)

Слухання відбудуться у місті Александрія 10 липня

У США спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує ймовірне втручання Росії у президентські вибори США в 2016 році, має намір викликати на засідання суду 70 осіб. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що таку кількість повісток він запросив у суді штату Вірджинія. Отримали їх особи повинні з'явитися на слухання в місті Александрія 10 липня.

Крім того, вони зобов'язані надати суду певні документи, однак які саме - не уточнюється.

Нагадаємо, раніше Мюллер передав адвокатам американського президента Дональда Трампа список із близько 40 питань, які є частиною розслідування можливої змови між командою Трампа та владою Росії на виборах президента США в 2016 році.

Так, в списку є питання про звільнення в травні 2017 року Трампом директора ФБР Джеймса Комі, який очолював розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори в США. Також питання стосуються колишнього керівника передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта, якого також звинувачують у незаконному отриманні коштів в Україні від Партії регіонів. Інші питання Мюллера стосуються адвоката Трампа Майкла Коена, за яким ФБР веде окреме розслідування. Також питання стосуються і колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна, який визнав себе винним у тому, що брехав ФБР про свої контакти з Росією.