ua en ru

Думка про постачання газу в Україну з Європи, як посилення нашої енергонезалежності, абсурдна, - Віктор Медведчук

Думка про постачання газу в Україну з Європи, як посилення енергетичної незалежності нашої держави, абсурдна по своїй суті. Про це написав у своєму блозі лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Наприклад, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко 25 лютого почув позитивні сигнали Європи. Зокрема, як йому здалося: «Є хороші новини з приводу важливих поставок газу з Європи в Україну, при цьому в обсягах, які зводять нанівець проблему залежності України від російського газу»... Російський газ, який йде в Німеччину по «Північному потоку» , повертається в Україну, яка є найбільшим транзитером російського газу, і це - «добра новина»! Це при тому, що Україна, по суті, двічі втратила - один раз не отримавши кошти за транзит, а другий раз - переплативши Німеччини», - написав політик.

«На жаль, проблема тут полягає не тільки і не стільки в кричущих заявах цього функціонера часів Ющенка, як у менталітеті значної частини політичного класу та дипломатичного корпусу України, який висловлює Огризко, а також в особливостях кадрового підбору в нашій країні. Якщо діяч з таким розумінням політичних процесів і власної відповідальності за долю країни міг виявитися на вершині політичної системи, очоливши зовнішньополітичне відомство, то такій системі гріш ціна, і чим раніше ми приступимо до її демонтажу, тим краще буде для всіх нас, а одно - і для взаємин України з Євросоюзом та Росією», - резюмував Медведчук.

Читайте також: "Укртрансгаз" та угорська FGSZ підписали угоду про прийом газу в українську ГТС