ua en ru

У М'янмі спалено близько 200 сіл рохінджа

У М'янмі спалено близько 200 сіл рохінджа Фото: у М'янмі спалено близько 200 сіл рохінджа

Операція сил безпеки на півночі штату Ракхайн супроводжується масовими вбивствами

У М'янмі спалено близько 200 сіл мусульман народності рохінджа. Про це повідомляє центр новин ООН.

Як повідомляється, в М'янмі розгортається серйозна криза, яка терміново потребує уваги. Операція сил безпеки на півночі штату Ракхайн супроводжується масовими вбивствами, тортурами і сексуальним насильством. Військові знищують цілі села, де проживали рохінджа: за супутниковими даними, спалено близько 200 сіл.

"Надходять повідомлення про те, що територія біля кордону Бангладеш заміновано і ті, хто намагається врятуватися від насильства, включаючи дітей, гинуть і отримують каліцтва. Розповідають про те, що в ході пропаганди представників народності рохінджа порівнюють з комахами-шкідниками", - повідомив Дарусман.

Зазначено, що голова місії сказав, що він і його колеги хотіли б самі переконатися в тому, що відбувається в М'янмі, але їх не пускають в країну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон під час свого виступу на 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН, запропонував партнерам з боку ООН ініціативу про створення політичної "дорожньої карти" щодо врегулювання ситуації в Сирії, оскільки "астанинський формат" виявився недостатнім.