ua en ru

Ми абсолютно не потрібні ні Європі, ні Росії, - Коновалюк

У 2004 році був проігнорований важливий другий етап конституційної реформи, який би забезпечив децентралізацію влади, тому країна зараз живе від майдану до майдану. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив кандидат в Президенти України Валерій Коновалюк.

За словами політика, в основі всіх нинішніх потрясінь лежать глибокі соціальні протиріччя: відсутність справедливості та контролю за діяльністю влади, нерозуміння того, що держава гарантує кожному громадянину на підставі Конституції права і свободи.

"Суспільство, набравши критичну масу цих проблем, прийшло в протестний стан, за якого країна втратила не тільки внутрішню стабільність, але і була відкинута на роки назад з точки зору свого соціально-економічного розвитку", - зазначив Коновалюк.

Також кандидат у Президенти вважає, що багато процесів, які відбуваються зараз в Україні, привнесені ззовні, оскільки "нашому народу не властиві ні агресія, ні конфліктність".

Відповідаючи на питання, що необхідно для того, щоб Україна з об'єкта політики стала суб'єктом, Коновалюк відповів: "Суб'єктом Україна стане тільки тоді, коли громадяни будуть орієнтуватися виключно на власні інтереси, а не хитатися, як маятник, від виборів до виборів - то на Схід, то на Захід. Ми абсолютно не потрібні ні Європі, ні Росії".

Кандидат у Президенти також наполягає на прийнятті нової Конституції, яку українці повинні затвердити на референдумі, і на проведенні восени на новій основі виборів у всі ради, включаючи Верховну Раду.